Julstök på LångbroVi har besökt Långbro Värdshus!

En solig höstdag i oktober hälsade vi på i köket på Långbro Värdshus som ligger vackert beläget i Långbro park i Älvsjö, söder om Stockholm. Vi möttes av en mysig atmosfär och en välkomnande personal som var mitt i förberedelserna inför vinterns julbord.

Långbro Värdshus är ett nutida värdshus med det klassiskt svenska köket i fokus. Hit passar det lika bra att gå för en trevlig affärslunch som för en mysig brunch med familjen. På Långbro värnar man om traditioner och julen är självklart en viktig högtid.

På Julbordet har man valt ut de bästa svenska julbordsklassikerna och det mesta är lagat från grunden. Förberedelserna börjar redan på sommaren – man lägger in grönsaker, kokar sylt och väljer leverantörer.

”Jag tror att många väljer vårt julbord på grund av den genuina känslan. Vi serverar vällagad mat gjord från grunden i en trivsam miljö.” Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus

När vi hälsar på i köket har julstöket kommit igång och man förbereder bland annat julkorv som görs på fläskkarré från Stommen Long, Långbrosillen, gravad lax, ostkaka och pepparkakor.

Långbro använder sig av Svenska råvaror i så stor utsträckning som möjligt och vår gårdsgris från Stommen Long står bland annat för revbensspjäll, prinskorv och julskinka på Långbros julbord. Julbordet dukas upp från och med den 23 november till den 22 december och bokningarna har redan börjat rulla in.