En italiensk klassikerVi har hälsat på Laura på L'Avventura

Vi har hälsat på Laura i köket på den relativt nya italienaren, L’Avventura som ligger i anrika lokaler på Sveavägen sedan cirka ett år tillbaka. Byggnaden är restaurerad till originalskick så som det såg ut 1927 när den verkade som en biosalong och består av två barer och en stor matsal. Senare har huset fungerat som konferenslokal, festvåning och brasseri.

Matsalen är belägen i den förre detta biosalongen med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar. I Foajén och på den gamla balkongen finns barerna, den senare med överblick över matsalen. Namnet L’Avventura, som betyder Äventyret, är efter den italienska filmregissören Michelangelo Antonionis klassiska verk med samma namn från 1960.

”Det öppna köket gör att man får en annan kontakt med gästerna och vad som händer i matsalen. Jag kan fortfarande bli lite häpen när jag kommer till jobbet och känner den fantastiska atmosfären som finns i lokalen – det är häftigt att som kock få arbeta på ett ställe som det här!” Säger Laura.

Laura Marino som är kökschef på L’Avventura har själv italienska rötter och tycker därför det känns naturligt och roligt att arbeta med det italienska köket. Hon har arbetat som kock sedan 2010 och kommer senast från Griffins’Steakhouse.

L’Avventura är en klassisk italienare eller kvarterskrog. Här kan vem som helst trivas, allt från familjen som firar någons födelsedag till nykära paret på dejt. Laura berättar att balkongbaren är perfekt för en dejt då den är väldigt mysig och lite mer intim. I matsalen finns runda bord med gott om plats för familjen eller kompisgänget.

Maten är klassisk italiensk och tanken är att man ska äta gott och enkelt till ett rimligt pris tillsammans – den genuina och familjära känslan är tydlig. Om man vill kan man beställa från sällskapsmenyn och dela på maten, så som man äter i Italien. En uppskattad rätt är torsdagspastan som lagas direkt i ett parmesanhjul eller varför inte beställa ananas­serveringen som flamberas vid bordet?

När vi hälsar på Laura serverar hon sin populära Truffle Pappardelle med tryffel, Karl-johansvamp, persilja, Parmigiano reggiano och Pappardelle från Surgital. 

”Vi serverar riktigt bra italiensk mat i en unik atmosfär – mat som passar utmärkt att dela och njuta av länge, i sällskap av nära och kära.” avslutar Laura.