HistorikFrån säljbolag till Sveriges mest intressanta livsmedelsimportör

Idén till Gourmet Food föddes i början av 80-talet på någon av Fredrik Svanbergs resor till Asien. Det fanns mycket exotiska rätter som ännu inte blivit upptäckta i Sverige, bland annat så togs ett större parti tigerräkor hem tillsammans med den då ledande restauranggrossisten Arvid Nordqvist. Bland de första kunderna fanns japanska krogar i Stockholmsområdet som senare kom att bli rena sushirestauranger.

Under 80-talet hade Gourmet Food ett fåtal anställda, man arbetade med många tongivande restauranger för att tillsammans både skapa nya trender och upptäcka nya behov. När den asiatiska trenden med wokrestauranger i spetsen slog igenom i början på 90-talet stod Gourmet Food rustade med de varor som efterfrågades. Från att det tidigare fanns många importföretag som handlade med bland annat Europeiskt kött var Gourmet Food bland de första grossisterna att i samband med EU-inträdet importera själv och sälja direkt mot slutkund.
Gourmet Food har fortsatt att introducerat många tongivande produkter till den svenska matscenen genom åren. Listan fortsätter att växa dag för dag i vår nyfikenhet och jakt på nya spännande smaker.