Ett utsökt leverantörsbesökWagyu från Kagoshima

Några lyckostar från vår inköps­avdelning har besökt vår leverantör Anzco i Belgien. Det blev ett väldigt lyckat besök – lärorikt och med många goda smakprov! Anzco är ett Nya zeeländskt företag som bland annat levererar vår Ocean Beef men under detta besök var vår fantastiska huvudnumret.

Det mytomspunna japanska köttet är känt för sin exceptionella konsi­stens, smak och marmorering. Kött som kallas Wagyu kommer från fyra olika köttraser varav Japanese Black representerar 90% av all Wagyu. Den japanska traditionen att föda upp riktigt bra kött med expertis, noggrannhet, stolthet och passion sträcker sig ända till­baka till 1200-talet.

Uppfödningen sker med liknande metoder i olika regioner där klimatet sätter sin prägel på köttet. Kagoshima tillhör japans största område för Wagyu-uppfödning och står för 20% av landets produktion. Fodret består av noggrant utvalda risplantor, majs och ensilage. Djuren föds upp i en stressfri miljö och utvecklas i sin egen takt. Köttet, med sin höga marmorering, fina fibrer och unika söta smak är rikt på enkelomättad och hälsosam fettsyra.

Under vårt besök fick vi bland annat besöka Anzcos ”Matlagnins-dojo” där kocken Dennis, som är specialiserad på Wagyu från Kagoshima, visade oss hur man på bästa sätt tillagar några olika detaljer. Vi fick bland annat smaka råbiff på fran­­syska och entrecôtekappa. Dennis hanterade köttet med en stor vördnad och jobbade med dom absolut bästa råvarorna. Köttet smakade ljuvligt och vi är otroligt stolta och glada över att Wagyu från Kagoshima finns i vårt sortiment.