Allmänna villkorFr o m 2024-05-15

Läs våra allmänna villkor här

Grannfågel – Uppfödd utan antibiotikaÄgg från egen gård och foder utanför dörren

Bara 45 mil från Stockholm ligger de lettiska orterna Bauska och Kekava. Här finns Grannfågels hela produktion – från ägg till färdig produkt, allt inom 6 mils radie.

Grannfågel använder bara ägg från egen gård och från svenska föräldrarfåglar. Efter äggkläckningen väntar uppfödningen bara någon minut därifrån. Kycklingarna föds upp utan antibiotika och fodret består till huvuddelen av lokalt odlat vete och produceras i anslutning till gården.

Sju skäl att välja Grannfågel:

  • Svenska föräldrarfåglar
  • Eget kläckeri
  • Eget foder
  • Egna stallar
  • Korta transporter för fåglarna
  • Endast 45 mil från fabriken och hit
  • En av Europas modernaste produktion

Grannfågel – Uppfödd utan antibiotikaÄgg från egen gård och foder utanför dörren

Bara 45 mil från Stockholm ligger de lettiska orterna Bauska och Kekava. Här finns Grannfågels hela produktion – från ägg till färdig produkt, allt inom 6 mils radie.

Grannfågel använder bara ägg från egen gård och från svenska föräldrarfåglar. Efter äggkläckningen väntar uppfödningen bara någon minut därifrån. Kycklingarna föds upp utan antibiotika och fodret består till huvuddelen av lokalt odlat vete och produceras i anslutning till gården.

Sju skäl att välja Grannfågel:

  • Svenska föräldrarfåglar
  • Eget kläckeri
  • Eget foder
  • Egna stallar
  • Korta transporter för fåglarna
  • Endast 45 mil från fabriken och hit
  • En av Europas modernaste produktion

Nores är en medlemsägd inköpsorganisation för HoReCa- marknaden (Hotell, restauranger och catering) i Sverige och Norge. Nores har avtal med över 70 leverantörer inom mat, dryck, förbrukning, utrustning, kläder och andra branschrelaterade varor och tjänster.

I mars 2020 inledde Nores sitt samarbete med Gourmet Food och nu har vi glädjen att meddela att avtalet är förlängt med ytterligare två år från och med juni 2022.

”För lite över två år sedan fick vi det glädjande beskedet att vi fått äran att bli en Nores-leverantör. Starten kunde dock ha blivit bättre för oss då pandemin slog till bara någon vecka efter beskedet. Under de här två åren har vi ändå fått möjlighet att lära känna många av Nores kunder, vilket har varit kul och utvecklande.

Vi ser fram emot fortsatt samarbete med befintliga och nya kunder där vi får leverera vårt stora utbud av högkvalitativa kött- och charkprodukter.”

Ida Esselius, säljchef, Gourmet Food

Ett utsökt leverantörsbesökWagyu från Kagoshima

Några lyckostar från vår inköps­avdelning har besökt vår leverantör Anzco i Belgien. Det blev ett väldigt lyckat besök – lärorikt och med många goda smakprov! Anzco är ett Nya zeeländskt företag som bland annat levererar vår Ocean Beef men under detta besök var vår fantastiska huvudnumret.

Det mytomspunna japanska köttet är känt för sin exceptionella konsi­stens, smak och marmorering. Kött som kallas Wagyu kommer från fyra olika köttraser varav Japanese Black representerar 90% av all Wagyu. Den japanska traditionen att föda upp riktigt bra kött med expertis, noggrannhet, stolthet och passion sträcker sig ända till­baka till 1200-talet.

Uppfödningen sker med liknande metoder i olika regioner där klimatet sätter sin prägel på köttet. Kagoshima tillhör japans största område för Wagyu-uppfödning och står för 20% av landets produktion. Fodret består av noggrant utvalda risplantor, majs och ensilage. Djuren föds upp i en stressfri miljö och utvecklas i sin egen takt. Köttet, med sin höga marmorering, fina fibrer och unika söta smak är rikt på enkelomättad och hälsosam fettsyra.

Under vårt besök fick vi bland annat besöka Anzcos ”Matlagnins-dojo” där kocken Dennis, som är specialiserad på Wagyu från Kagoshima, visade oss hur man på bästa sätt tillagar några olika detaljer. Vi fick bland annat smaka råbiff på fran­­syska och entrecôtekappa. Dennis hanterade köttet med en stor vördnad och jobbade med dom absolut bästa råvarorna. Köttet smakade ljuvligt och vi är otroligt stolta och glada över att Wagyu från Kagoshima finns i vårt sortiment.

 

Jacqueline’sMed inspiration från hela världen!

I oktober 2020 öppnade Stockholm Krogbolag, som bland annat har Vassa Eggen, Tako och Tennstopet, Jacqueline’s – en modern diner med influenser från Brooklyn och Tel Aviv. En regnig januaridag träffade vi Michelle Broman som är Restaurangchef och Oliver Sundberg som är kökschef på Jacqueline’s.

Jacqueline’s ligger centralt beläget i korsningen Malmskillnads­gatan/Mäster Samuelsgatan. Det första man möts av när man kommer in i restaurangen är en härlig, välkomnande och glad stämning. Det är hemtrevligt och mysigt samtidigt som det känns levande med musiken och den färgstarka inredningen. Allt känns så genomtänkt och vi får känslan av att detta är något vi inte upplevt tidigare.

Menyn är en spännande och rolig internationell blandning med inspi­ration från Brooklyn och Tel Aviv. En specialare är Pinsa, en pizza som är kalljäst och avlång. En annan paradrätt är ”Flyers” – bagels med tillbehör som serveras på våningsfat där sällskapet kan dela och du får meka din egen bagel. Utöver detta kan man hitta allt från Anka Tagine och Lamm kefta till Steak Fiorentine och Moules ”Larrupin Café”.

Jacqueline’s har 145 platser och erbjuder frukost, brunch, lunch, middag och barhäng. Tillgänglighet är ett ledord och målgruppen är vem som helst, gammal som ung. Alla kan trivas här!

– Vi tycker att det har gått bra att öppna Jacqueline’s, under rådande omständigheter. Säger Oliver.

– Det blir mycket spontana besök vilket är jätteroligt! Vi har haft tur, det är många vill komma och testa Jacqueline’s och vi har redan ett stadigt stammis-klientel. Men man längtar så klart tills man får zick zacka mellan stående gäster i baren igen! Säger Michelle.

Jacqueline’s är ett perfekt ställe oavsett vilken typ av måltid du är ute efter. Avnjut en härlig brunch med familj och vänner, en mysig fredagslunch med bästa kollegan eller varför inte en romantisk middag på Alla hjärtans dag med din käresta? Vi fick tjuvkika på Alla hjärtans dag-menyn och den verkar lovande… Kalventre­côten och ostronen kommer självklart från oss på Gourmet Food!

 

 

Keep calm and eat pastaLåt oss presentera: Rummo, vår nya premiumpasta!

Vi på Gourmet Food har länge sökt efter ett premiumpasta-märke som kan svara upp för de höga krav vi och våra kunder ställer på sin pasta. Pasta har inte längre en biroll på tallriken utan är ofta stjärnan i rätten. Det vi länge sökt har vi nu hittat i Rummo!

Familjen Rummo, nu i sjätte generation, har producerat pasta av högsta kvalitet i Benevento sedan 1846. Med engagemang och passion strävar Rummo efter perfektion i alla faser av produktionsprocessen. För Rummo är pasta självklart en del av Italiens kultur och de respekterar den italienska passionen för god mat och de olika regionala traditionerna i hantverket.

Valet av durumvete är av högsta kvalitet och den långa knådnings- och torkningstiden (exakta tiden är alltid en företagshemlighet!) garanterar en pasta med enastående matlagningsprestanda och unik konsistens. Bronsvalsarna som de använder gör dessutom så att pastan får en porösare yta som fångar och förstärker alla kryddor och smaker.

Rummo är uppskattad av kockar och foodies världen över, eftersom den är perfekt för tillagning och känd bland älskare av riktig al dente-pasta. På grund av dess egenskaper är Rummo ett av de ledande före­tagen i Italien på Premiumpasta-marknaden och vi på Gourmet Food är mycket glada att vi funnit varandra!

Sortiment? Tryck här!

 

Angus Black BoxCertifierad Angus från Uruguay

Uruguay är ett litet land med ett torrt och milt klimat, bördig mark och mycket vatten – perfekt för boskapsuppfödning. Djuren strövar fritt på stora naturliga betesmarker tills de är ungefär 26 månader gamla. Då väntar en specialkost på vete, korn och majs i minst 120 dagar. Detta sätter sin prägel på köttet som får en naturlig mörhet och djup köttsmak. Rasen som används är uteslutande 100% certifierad Black Angus, ett köttrasdjur med finfibrigt och vackert marmorerat kött.

Angus Black Box har två premiummärken som levererar fantastiskt kött från hela Uruguay. Angus Las Piedras som har sina anläggningar i söder och Angus Beef Tacuarembó som finns i norra Uruguay.

Vi erbjuder 13 styckningsdetaljer så att våra kunder ska ha möjligheten att upptäcka fler detaljer än de traditionella – med lyckat resultat. Detaljer från hela djuret ger ett anatomiskt ansvar. Prata gärna med någon av våra kunniga säljare om du vill veta mer!

 

Vi levererar som vanligtVälkommen med din order!

Branschen är upp och ner och vi alla försöker anpassa oss. Vi kommer att behålla våra öppettider och fortsätta leverera till er på samma sätt som ALLTID  sex dagar i veckan och med glada (otroliga!) chaufförer. Dock drar vi tillfälligt ned på säljbemanning på kvällarna och från och med 19/3 har vi telefonsvarare. Välkommen med din order. GF älskar er.