Gårdsmärkt korvFri från e-nummer och nitrit

Inspirationen till förpackningarna är hämtad från insidan av våra svenska herrgårdar med sina vackra mönster på bland annat tapeter, kakelugnar och porslin.

Gourmet Food presenterar en ny linje gårdsmärkt korv under varumärket Svenska Gårdar. Fläskköttet i korven kommer uteslutande från gården Stommen Long utanför Vara.

Råvarorna i korven är en viktig del och vid sidan av gårdsgrisen från Stommen finns det bland annat en chorizo med äkta Parmigiano Reggiano D.O.P. och samtliga korvar är dessutom fria från e-nummer. Malningen är lite grövre och kötthalten på 81% för bättre smak och konsistens. Korven produceras på Gourmet Foods anläggning i Göteborg där den stoppas för hand i naturskinn och röks med alspån på klassiskt vis. De fyra sorterna är vitlök och örter, fänkål och två varianter av chorizo. Det ligger fyra korvar i paketet och det väger 480 gram.

Förpackningen är framtagen tillsammans med den prisbelönta designern Martin Hummel Gradén. Martin har hämtat inspirationen från insidan av våra svenska herrgårdar och på ett modernt sätt illustrerat en förpackning som skiljer sig från mängden på ett bra sätt.

”Vi har ett fint samarbete med Anders Wiberg på Stommen Long, här vet vi att grisarna har det bra och vi är ofta där och hälsar på”, säger Christian Dyjée, Marknadschef på Gourmet Food. ”Att vi dessutom lyckats städa bort e-numren helt känns riktigt positivt. Intresset har varit stort bland de butiker vi talat med”, avslutar Christian.

Läs mer