Restaurang- och butiksgrossisten Gourmet Food förstärker sin närvaro på Västkusten genom att förvärva den välrenommerade livsmedelsgrossisten Quality Meat. I och med köpet kommer familjeägda Gourmet Food omsätta över en halv miljard och bli en mycket viktig aktör på den svenska matmarknaden.

Under 2015 har Gourmet Food successivt ökat sin närvaro i Göteborg och på Västkusten. Nu intensifieras satsningen med att bolaget förvärvar den etablerade Göteborgsgrossisten Quality Meat. Som en ledande restaurang- och butiksgrossist har Gourmet Food en väl uppbyggd organisation med lager och kontor i Stockholm. Från den första november kommer Quality Meat utgöra ett Gourmet Food i Göteborg. Utöver lager, försäljning och logistik är en viktig del Quality Meats möjlighet till finstyckning och förädling.

Gourmet Food kommer i och med köpet omsätta omkring 580 miljoner kronor och ha närmare 100 anställda. Quality Meat kommer att bli ett starkt varumärke i företagets produktportfölj tillsammans med varumärket Svenska Gårdar som också ingår i affären.
”Quality Meat är ett välskött bolag med lika stor kärlek till mat som vi. Tillsammans kommer vi bli ett starkt gäng och en viktig aktör på den svenska marknaden”, konstaterar Stefan Persson, VD Gourmet Food.

”Vi har starka varumärken som Quality Meat och Svenska Gårdar, jag är övertygad om att Gourmet Food kommer förvalta och utveckla dem väl. Det känns också utmanande och spännande att tillsammans få etablera Gourmet Food med sitt rika sortiment och höga service på Västkusten”, säger Peter Nader, VD Quality Meat.