GF hjärtar HelmutNytt tätt samarbete med Helmut Walch!

Vi är stolta över att kunna presentera vårt nya täta samarbete med Helmut Walch. Helmut Walch är, precis som oss, ett privatägt bolag och ägs av Heiko Poth.

Helmut ligger i Västra Frölunda, Göteborg, och arbetar med styckning och förädling av kött- och charkuteriprodukter. Vårt samarbete innebär att Helmut kommer att producera en del av våra varor som går under varumärket Svenska Gårdar, självklart med samma höga kvalitet och goda recept.

Våra säljare i Göteborg kommer även att husera i Helmuts lokaler. Det stora pluset är dock att vi nu kan erbjuda våra respektive kunder varandras sortiment, vilket gör att vi ytterligare breddar vårt redan stora erbjudande på chark och köttprodukter.

För västsvenska restaurangägare och butiksinnehavare är Helmut Walch ett välkänt namn. I 40 år har det varit en garanti för charkuterivaror av absolut högsta kvalitet. Helmut Walch, ursprungligen från Österrike, kom till Sverige 1965 och tog med sig ett helt nytt sätt att krydda och hantera kött, med svenska mått mätt.

I slutet av 1970-talet, i Helmuts köttdisk i Göteborgs Stora Saluhall, presenterades ett helt nytt sortiment, med egenkryddade korvar och finputsade benfria köttdetaljer som kunderna snabbt lärde sig älska. De övriga handlarna var tvungna att ta efter och förnya sig för att klara konkurrensen. Detta spred sig i allt vidare cirklar. På så sätt har Helmut Walch bidragit till branschens utveckling, inte bara i Göteborg, utan också i Sverige.

Vi kommer löpande presentera produkter i Gourmet Bladet och först ut är Käsekrainer, Thüringer, Nürnberger, Currywurst och Weisswurst, med perfekt timing inför Oktoberfest!